Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de lende. In deze bereidingswijze wordt de biefstuk gegeten als een stuk vlees bij het eten. Ben je benieuwd naar variaties op de oer-hollandse biefstuk?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Ans

CUISINE

Hollands

MOEILIJKHEIDSGRAAT

Makkelijk

Biefstuk maar dan Oer-Hollands. De biefstuk is een erg populair stukje vlees. De biefstuk is dan ook in elk vleespakket verwerkt. Zo lekker heb je ze nog nooit gehad, mits goed bereid. Daar willen wij je graag bij helpen. Je hebt niet veel nodig om een mooi stukje vlees te bereiden.

Variaties

Onze favoriet is alleen vlees met een beetje kruiden, maar wij begrijpen dat er meer mensen bestaan. In de supermarkt zie je wel eens kruidenboter erbij verpakt. Of denk eens aan wat pittigere kruiden, zoals chili vlokken. Een heerlijk sausje kan ook een groot verschil maken, zoals champignonnensaus of pepersaus.

RECEPT

Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de lende.

DETAILS
  • Cuisine: Hollands

  • Voorbereidingstijd: 10 min

  • Bereidingstijd: 6-10 min

  • Totaal: 20 min

  • Calories: 1578

  • Fat: 75g

  • Carbs: 324g

  • Protein: 62g

INGREDIËNTEN
  • 2 biefstukken

  • 100gr bakboter

  • Kruiden zoals peper en zout

BEREIDING
  • Haal de biefstukken ruim van te voren uit de koelkast/vriezer en laat deze op kamertemperatuur komen. Vergeet niet de verpakking te openen, zodat het vlees zuurstof krijgt.

  • Wrijf de biefstukken aan beide kanten in met zout en peper naar smaak.

  • Verhit de boter in de pan, laat de boter niet verbranden.

  • Schroei de biefstuk snel dicht en houdt het vlees in beweging tijdens het bakken.

  • Het vlees even omdraaien en zet het vuur laag.

  • Zet het vuur helemaal uit en laat de biefstuk even in de pan rusten, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Let op dat dit bak gedeelte ongeveer 4 minuten duurt.

NOTITIES

Biefstuk is snel klaar, maar heeft al uw aandacht nodig. Het vlees kan bereidt worden, wanneer het op kamertemperatuur is. Wanneer u gaat bakken kunt u niet weglopen bij de pan. Zodra het aan beide kanten is dichtgeschroeid kunt u het even laten staan, zodat de warmte het vlees intrekt. Maar let op(!) niet te lang als u uw biefstuk medium of rawr eet.

Eet smakelijk!

Deel dit recept