Hoe kiest de boer zijn koe?

De boer, Sjaak, is zijn hele leven al boer. Als koeienboer verzorg je de koeien hun hele leven. Dus vanaf wanneer het geboren wordt tot aan het moment dat de koe wordt weggebracht. Westlands Vlees houdt al zijn kalveren en dus ook de stieren die geboren worden. In Hoek van Holland grazen alle koeien samen op het land. Per jaar worden zo’n 50 kalveren per jaar geboren.

Ieder kalf wordt gevoed door de moeder. Wanneer de koe ongeveer 2,5 jaar oud is wordt de koe zelf moeder en wordt er een nieuw kalf geboren. Zo wordt de productie op gang gehouden. De koe kalft 2 tot 3 keer. Wanneer de koe ongeveer 5 tot 6 jaar oud is, wordt de koe geselecteerd voor de consumptie voor de rund-vleespakketten die wij verkopen.

Vlees bestellen van de boer

Iedere vleeseter wilt een goed stukje vlees eten. En een goed product kunt u het beste halen dicht bij de bron. Hoe dichter bij de bron wilt u zijn, dan uw vlees kopen bij de boer zelf! Wij geloven erin dat iedereen er beter aan doet om een goed en eerlijk stuk vlees op tafel te zetten, dan een product van een tussenpartij. Het rundvlees van Westlands Vlees is 100% hormoonvrij en biedt een hoge kwaliteit.

De koe die geselecteerd is, wordt pas geslacht nadat alle vleespakketten zijn verkocht. Dit houdt in dat er eerst voor ongeveer 400 kilo vlees verkocht moet zijn, voordat wij beslissen dat de koe wordt weggebracht. Iedere maand geven wij ter indicatie een datum af wanneer de vleespakketten klaar staan om op te halen. Mocht het plots gebeuren dat niet alle kilo’s zijn verkocht, stellen wij de datum uit. Vaak is dit een week of 10 dagen.

U kunt bij Westlands Vlees terecht voor een klein vleespakket van 5-7 kilo, een groot vleespakket van 11-13 kilo of voor verschillende runder specials. Deze specials zijn bijvoorbeeld grote stukken vlees van 1 kilo voor op de barbecue of voor in de oven. Een stukje vlees dat aandacht verdiend en een feest is op tafel.

Naast de verkoop aan consumenten wordt dit vlees verkocht aan Nederlandse restaurants. Die kwaliteit bieden wij nu ook voor u thuis.

Wachten op de bestelling van uw vleespakket

Nadat uw bestelling binnen is ontvangt u van ons een bevestiging per email. Hierin staat vermeld wanneer u ongeveer de bestelling kunt verwachten. Zoals u heeft kunnen lezen, kan het voorkomen dat niet alle vleespakket op tijd worden verkocht, waardoor de datum van de productie een week uitgesteld kan worden. U ontvangt daardoor ten alle tijden een persoonlijk bericht wanneer uw bestelling voor u klaar staat.

De gehele productie van het vlees is in eigen beheer van de boer. Daardoor duurt het maar een week voordat het vlees weer terug is bij de boer. De gehele familie is betrokken bij het sorteren en klaarzetten van de vleespakketten. Op locatie kunt u het resterende deel van de betaling contant of per pin voldoen.

Ieder product is vacuüm verpakt of in zilverfolie voor het verkleuren. De lappen vlees zijn verpakt in porties van circa 450 gram. Het gehakt zit in zakjes verpakt van ongeveer een pond en de biefstukken per twee stuks. Op deze manier proberen wij u een zo’n goed mogelijke samenstelling te bieden die voor ieder huishouden geschikt is.

Vlees van de boer in huis

Zodra de vleespakketten gereed worden gemaakt ontvangt u een persoonlijke email met daarin de verwachting op welke dagen u uw bestelling kunt ophalen. Daarna ontvangt u ongeveer drie dagen van te voren een email met op welke dagen en tijdstippen u het vlees kunt ophalen. Ter plekke kunt u het (resterende) bedrag per pin of contant betalen.

Wij adviseren het vlees diep in te vriezen. U kunt het vlees laag per laag in uw vriezer leggen, zodat het langer houdbaar is. Wanneer u alles in een keer in u vriezer stopt zal de kern moeilijker kunnen bevriezen.

Gaat u het vlees bereiden, zorg er dan voor dat het vlees uit het zakje gehaald wordt. Op deze manier krijgt het vlees weer zuurstof en zal de kleur dieper worden en de smaak versterken. Het vlees bereiden doet u natuurlijk op kamertemperatuur.

Kijk op onze recepten pagina voor inspiratie.