ONS VERHAAL

De familie bestaat uit Sjaak en Ans Boers uit ‘s-Gravenzande een dorp in gemeente Westland. Aan de Maasdijk 53 staat een oude en prachtige boerderij met een aantal stallen. De koeien grazen op het land richting Hoek van Holland.

De koeien worden hormoonvrij gevoederd. Deze dikbilkoeien, hoe deze in de volksmond worden genoemd, worden voornamelijk geproduceerd voor de Nederlandse Horeca. En nu ook voor de directe consument.

Ons vlees is gegarandeerd vrij van hormonen. Door uitgebalanceerd voedsel, ons eigen mais, stro en hooi en de diervriendelijke leefomstandigheden produceren wij hoogwaardig vlees. Dat zou u echt eens moeten proeven. Weten dat eerlijk en hormoonvrij vlees vaak veel lekkerder smaakt is een goed begin. Maar eten is pas echt weten. Daarom nodigen we u uit om ook ons eerlijke en heerlijke vlees te proeven.

OVER ONS BEDRIJF

Wij zijn een IKB erkend bedrijf. Wij voldoen aan gemaakte afspraken over de registratie van dieren, hygiëne, voer en het transport van de dieren.

Groeicyclus

De vrouwelijke runderen krijgen als ze twee jaar oud zijn hun eerste kalf. De kalfjes blijven op het bedrijf om daar weer mee door te fokken. De koeien worden bevrucht door eigen dekstieren (dus geen inseminaties).

Als de koeien drie keer hebben gekalfd worden ze afgemest om naar de slager te gaan. Jaarlijks vinden er 50 kalvingen plaats.

Geen stress

Onze runderen hebben en krijgen alle rust en ruimte om goed uit te groeien. Zodra het tijd is voor de slager wordt een koe alleen of met zijn tweeën, zonder stress, naar de slager gebracht. Heel anders dan dat ze bijvoorbeeld met zijn twintigen in een grote veewagen naar een groot slachthuis gaan waar stress vaak onvermijdelijk is.

Weten dat eerlijk en hormoonvrij vlees vaak veel lekkerder smaakt is een goed begin. Maar eten is pas echt weten.

In de Bonnenpolder te Hoek van Holland fokken wij al meer dan 30 jaar het Belgisch Wit Blauwe rund.

Van Oer-Hollands naar nieuwe en moderne recepten. En van een doordeweekse dag naar een feestmaaltijd.

WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

In een tijd waarin vlees eten ter discussie staat, eet ik graag vlees dat op een verantwoorde manier is geproduceerd. Westlands Vlees is het beste stukje vlees dat je op tafel kunt zetten. Als we vlees eten dan goed vlees!

Priscilla, Monster
Drie keer per jaar bestellen wij een groot pakket en ligt onze vriezer vol. Het eerste stukje vlees dat ik at van Sjaak was een biefstuk. Ik wil nooit meer anders.

Joeri, Amsterdam
Een keer in de zoveel tijd je vlees ophalen, waardoor in de supermarkt niet meer hoeft na te denken wat voor vlees je moet kopen.

Steun de boer! 

Marja, De Lier