Gehaktballen van rundvlees. Puur rundvlees van onze eigen koeien. Ook heerlijk voor het maken van een hamburger.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Ans

CUISINE

Hollands

MOEILIJKHEIDSGRAAT

Makkelijk

Gehaktballen van Ans. Deze gehaktballen zijn natuurlijk gemaakt van onze 100% hormoonvrije dikbil koeien. Gehakt zit in ieder vleespakket verwerkt, zowel het kleine vleespakket als het grote vleespakket. Je hebt niet veel nodig voor een goede gehaktbal. Een beetje kruiden, parneermeel, een eitje, misschien wat bloem en boter. O ja, en wat geduld.

Variaties

Bedenk je ineens dat je een variatie wilt op oma’s gehaktballen? Natuurlijk kan dat en dat moet je dan ook vooral doen. Probeer eens wat Italiaanse kruiden toe te voegen of een beetje sambal. Wil je een smeuïge bal? Heb je ooit gedacht om er kaasrasp aan de gehaktballen van rundvlees toe te voegen?

RECEPT

Gehaktballen van Ans, zoals je die gewend bent van oma.

DETAILS
  • Cuisine: Hollands

  • Voorbereidingstijd: 10 min

  • Bereidingstijd: 6-10 min

  • Totaal: 20 min

  • Calories: 1578

  • Fat: 75g

  • Carbs: 324g

  • Protein: 62g

INGREDIËNTEN
  • 500gr Gehakt

  • 250gr bak & braad boter

  • 1 Ei

  • Parneermeel

  • Peper en zout

  • Gehaktkruiden van Verstegen

BEREIDING
  • Haal het gehakt even van te voren uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.

  • Meng het gehakt met de kruiden, mosterd en paneermeel in een grote kom. Goed kneden totdat je geen gehaktslierten meer ziet.

  • Maak er ballen van tussen je handen. Nooit eerder gemaakt? In de draaibeweging van je handen maak je met je duim een kommetje. Daarmee ‘duw’ je het vlees als het ware terug in je hand en ontstaat er een bal.

    Hoe groter de bal hoe langer de bal op het vuur moet staan.

  • Verhit de boter. Braad de ballen aan en draai ze goed om totdat ze egaal bruin zijn.

  • Alle ballen bruin? Doe er een beetje water bij om het geheel af te blussen. Zet het vuur laag en laat even sudderen.

NOTITIES

Experimenteer met kruiden, maak eens een keer een pittig balletje of met Italiaanse kruiden. U zult versteld staan van de smaak. Laat eens het ei weg en ervaar de grovere structuur van de bal. Of voeg een lepeltje mosterd toe voor een pittige gehaktbal.

Voor een krokant laagje rol de rauwe bal door bloem heen, voordat je gaat braden.

Eet smakelijk!

Deel dit recept