Project omschrijving
Suddervlees van runderlappen zijn eigenlijk sudderlapjes en dus ideaal voor een stoofpannetje. Altijd zacht smoren en stoven.

Suddervlees van Runderlappen. Dit recept wordt al tientallen jaren gebruikt. Vroeger was er niet zoiets als de receptengids van de Allerhande. Toen moest je het hebben van recepten van moeder, oma, tante of schoonfamilie. Suddervlees werd gemaakt van de lappenvlees van de koe, zoals runderlappen. Het is een mooi stuk vlees dat dik gesneden wordt. Je kunt het als geheel in de pan doen of in stukjes snijden.
Variaties
Ben jij meer van de exotische kruiden? Gebruik dan naast peper en zout vooral jouw eigen ingeving. Dit recept is de basis, maar je kunt van deze runderlappen natuurlijk ook andere dingen bereiden dan alleen suddervlees. Laat je het ons weten?
RECEPT
….
DETAILS
Cuisine: Hollands
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 3 tot 3,5 uur
Totaal: max 3 uur en 45 min
Calories: 1578
Fat: 75g
Carbs: 324g
Protein: 62g
INGREDIËNTEN
500gr Runderlappen
250gr Bakboter
Kruiden zoals peper en zout naar smaak
Water
BEREIDING
Haal de runderlappen vroegtijdig uit de koelkast of diepvries, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Vergeet niet de verpakking open te maken en het vlees op een bord te leggen. Dit kun je de avond van te voren al doen.
Kruid de runderlappen naar smaak.
Verhit de boter in de pan, laat de boter niet verbranden.
Braad de lappen aan en zet het vuur laag.
Blus het vlees af met een beetje water en laat het sudderen. Keer het zo nu en dan om. Wordt de pan te droog voeg dan nog eens wat water toe.
Laat de pan staan voor zo’n 3 tot 3,5 uur.
NOTITIES
Het vlees is de volgende dag echt op zijn lekkerst. Lukt het u om het vlees een dag van te voren te maken of niet al het vlees op te eten, dan kunt u de volgende dag de pan verhitten en van het vlees genieten.
Heb je geen runderlappen meer, gebruik dan sukade-lappen of riblappen.
Met al deze lappen kun je allemaal stoofpotje maken.
Eet smakelijk!
Leuk om de recepten te lezen en te gebruiken!!