Project omschrijving
Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnen in nog róse zijn.

RECEPT
Een groot stuk vlees, zoals de Rosbief heeft uw aandacht en verschillende handelingen nodig. Het is een mooi stuk vlees voor een speciale gelegenheid of gewoonweg als u er zin in heeft.
DETAILS
Cuisine: Hollands
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10-30 min
Totaal: max 40 min
Calories: 1578
Fat: 75g
Carbs: 324g
Protein: 62g
INGREDIËNTEN
1 Rosbief
50gr Bakboter
Kruiden naar smaak zoals peper en zout
Oven of barbecue op 180 graden
BEREIDING
Haal de rosbief ruim van te voren uit de koelkast/vriezer en laat deze op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven op 160 graden
Wrijf de rosbief in met zout en peper.
Verhit de boter in de pan, laat de boter niet verbranden.
Bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin en houdt het vlees in beweging. Werk met een knijptang of twee lepels, prik nooit in het vlees met een vork.
Doe de rosbief in een braadslee of ovenschaal inclusief het vocht. De rosbief moet ongeveer 5 minuten per 100 gram rosbief in de oven. Of een kerntemperatuur bereiken van 48-52 graden (rose) of 60 graden voor wat gaarder.
Iedere 10 minuten het vocht over de rosbief gieten, zodat het vlees sappig blijft.
Haal de rosbief uit de oven en zet hem op tafel. Wanneer je allemaal aan tafel zit heeft de rosbief even gerust en kun je er mooie plakjes van snijden. Breng wat kruiden aan naar smaak.
NOTITIES
Rosbief lijkt een moeilijk stuk vlees, maar dat is het helemaal niet. Je hebt geduld nodig. De rosbief kan zowel in de pan als in de oven gegaard worden. Het gaat om de juiste binnentemperatuur. Hoe lager de temperatuur van de pan of oven, hoe langer het duurt voordat het vlees op temperatuur is, hoe lekkerder en sappiger het vlees!
Eet smakelijk!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.