Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnen in nog róse zijn.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Ans

CUISINE

Hollands

MOEILIJKHEIDSGRAAT

Moeilijk

RECEPT

Een groot stuk vlees, zoals de Rosbief heeft uw aandacht en verschillende handelingen nodig. Het is een mooi stuk vlees voor een speciale gelegenheid of gewoonweg als u er zin in heeft.

DETAILS
  • Cuisine: Hollands

  • Voorbereidingstijd: 10 min

  • Bereidingstijd: 10-30 min

  • Totaal: max 40 min

  • Calories: 1578

  • Fat: 75g

  • Carbs: 324g

  • Protein: 62g

INGREDIËNTEN
  • 1 Rosbief

  • 50gr Bakboter

  • Kruiden naar smaak zoals peper en zout

  • Oven of barbecue op 180 graden

BEREIDING
  • Haal de rosbief ruim van te voren uit de koelkast/vriezer en laat deze op kamertemperatuur komen.

  • Verwarm de oven op 160 graden

  • Wrijf de rosbief in met zout en peper.

  • Verhit de boter in de pan, laat de boter niet verbranden.

  • Bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin en houdt het vlees in beweging. Werk met een knijptang of twee lepels, prik nooit in het vlees met een vork.

  • Doe de rosbief in een braadslee of ovenschaal inclusief het vocht. De rosbief moet ongeveer 5 minuten per 100 gram rosbief in de oven. Of een kerntemperatuur bereiken van 48-52 graden (rose) of 60 graden voor wat gaarder.

  • Iedere 10 minuten het vocht over de rosbief gieten, zodat het vlees sappig blijft.

  • Haal de rosbief uit de oven en zet hem op tafel. Wanneer je allemaal aan tafel zit heeft de rosbief even gerust en kun je er mooie plakjes van snijden. Breng wat kruiden aan naar smaak.

NOTITIES

Rosbief lijkt een moeilijk stuk vlees, maar dat is het helemaal niet. Je hebt geduld nodig. De rosbief kan zowel in de pan als in de oven gegaard worden. Het gaat om de juiste binnentemperatuur. Hoe lager de temperatuur van de pan of oven, hoe langer het duurt voordat het vlees op temperatuur is, hoe lekkerder en sappiger het vlees!

Eet smakelijk!

Deel dit recept